OGLEDNI ČAS IZ MOJE OKOLINE

Datum objave: 9.06.22 Objavio: Rialda Bibuljica

Nastavnica razredne nastave Jasminka Paleta je u četvrtak, 02.06.2022. godine, realizovala ogledni čas iz Moje okoline u IV1 razredu. Nastavna jedinica je bila: Zagađenost tla, vode i vazduha. Času su prisustvovali zamjenik direktora, pedagog i asistent u nastavi. Cilj časa je bio usvajanje sadržaja o prirodi, čovjeku, najvećim uzročnicima zagađivanja tla, vode i vazduha, razvijanje svijesti o očuvanju okoline čistom, te jačanje interesa za primjenu različitih načina čuvanja okoliša.

Na početku časa učenici su pozdravili goste izvođenjem pjesme ”Nebo i planete” koja promoviše drugarstvo i zajedništvo. Zatim su kroz MALI KVIZ ponovili o najvećim uzročnicima zagađivanja tla, vode i vazduha. Recitovanjem stihova pjesme “ Glas za Zemlje spas“ učenici su dočarali zabrinutost prirode zbog trenutnog odnosa čovjeka i obećali prirodi da će je čuvati i štititi, jer ne žele gledati kako naša planeta pati. U nastavku su kroz grupni oblik rada ponavljali naučeno i pisali eko poruke o čovjeku i njegovom djelovanju. Na kraju časa učenici su plesom i izvođenjem “Ekološke pjesme“ zahvalili gostima.

Čas je realizovan u korelaciji s drugim nastavnim predmetima. Učenici su uz zanimljive zadatke, usvajali nove i primjenjivali već usvojene nastavne sadržaje. Tokom časa su pokazali kreativnost, urednost i odgovornost.

Čestitamo našim učenicima i njihovoj učiteljici!

Pripremila: Vildana Jahić

FOTOGALERIJA