OGLEDNI ČAS IZ NJEMAČKOG JEZIKA

Datum objave: 7.05.21 Objavio: Rialda Bibuljica

Krajem mjeseca aprila, tačnije 27.4.2021. godine održan je ogledni čas iz njemačkog jezika u odjeljenju VI-4 razreda. Voditelj nastavnog procesa bila je nastavnica Mirela Zerem, a tema ovog oglednog časa bila je: Die Reise kann beginnen (Putovanje može započeti). Želimo napomenuti da je i ovaj čas realiziran u online okruženju putem platforme Office 365.

Čas je započeo ponavljanjem znanja stečenih na prethodnom času kroz kviz, a potom su učenici obrađivani tekst čitali po ulogama. Nastavnica Mirela je pripremila odgovarajuća nastavna sredstva za ovakav vid nastave: prezentaciju, kvizove i slike, kojima je pomagala učenicima u prepričavanju teksta i savladavanju novih riječi, te kroz nekoliko zadataka animirala učenike. Na času je vladala vesela i radna atmosfera, a učenici su pokazali zavidan interes i znanje. Kraj časa je također bio zanimljiv jer su učenici kroz kviz na Wordwallu ponovili naučene pojmove i ujedno se zabavili.

Oglednom času prisustvovali su putem aplikacije Teams direktor škole Almir Ćesko i pomoćnik direktora Emil Kalić. Čestitamo nastavnici Mireli Zerem na ovom uspješno realiziranom oglednom času i želimo joj puno uspjeha u daljem radu!

Pripremila: Selma Bećirović

FOTOGALERIJA