OGLEDNI ČAS IZ TJELESNOG I ZDRAVSTVENOG ODGOJA

Datum objave: 24.11.22 Objavio: Rialda Bibuljica

U ponedjeljak 14.11.2022. godine održan je ogledni čas iz predmeta tjelesni i zdravstveni odgoj u odjeljenju VII-1 razreda. Realizator časa bila je nastavnica Adisa Divoš, a nastavna jedinica koju je realizirala bila je: Korektivna gimnastika – vježbe s palicom. Ciljevi izvođenja ovih vježbi su višestruki od povećanja eksplozivne snage mišića nogu i ramenog pojasa do korekcije i prevencije deformiteta u razvoju.

Uvodni dio časa uobičajeno su obilježile vježbe zagrijavanja, a potom su uslijedile vježbe sa palicom. Nastavnica je svaku vježbu detaljno objasnila i demonstrirala, a potom su učenici samostalno radili zadane vježbe. Potom su uslijedile ekipne vježbe uz korištenje palice koje su učenici rado izvršavali boreći se da svojoj ekipi donesu bod. Tokom časa vladao je red i disciplina, a učenici su izvršavali nastavnicine naredbe u potpunosti.

Oglednom času su prisustvovali predstavnici uprave škole na čelu sa direktorom Almirom Ćeskom. Za rad nastavnice Adise Divoš, kao i učenika VII-1 odjeljenja imali su samo riječi hvale. Nadamo se da će ovako uspješnih oglednih časova u našoj Drugoj osnovnoj školi biti još mnogo, a nastavnici i učenicima želimo puno uspjeha u daljem radu!

Pripremila: Selma Bećirović

FOTOGALERIJA