OGLEDNI ČAS IZ TJELESNOG ODGOJA

Datum objave: 24.10.23 Objavio: Rialda Bibuljica

U petak 20.10.2023. godine održan je ogledni čas iz predmeta Tjelesni odgoj. Realizator časa bio je kolega Mirza Valjevac u odjeljenju VII-2 razreda, a nastavna jedinica bila je Poligon spretnosti i okretnosti.

Na početku časa neophodno je zagrijavanje, a to su učenici postigli igrajući se igre „Hvatalice.“ Potom su učenici imali priliku da urade niz pripremnih vježbi koje su bile preduslov za prelaženje poligona. Vježbe su bile raznovrsne i obuhvatale različite skupine mišića. Sam poligon je sadržavao različite atletske vježbe i aktivnosti koje su usmjerene na razvoj različitih skupina mišića, ali i ravnoteže, spretnosti i brzine u izvođenju. Izvođenje vježbi poligona kod učenika je pobudilo takmičarski duh i uslijedilo je takmičenje: ko će brže, ko će bolje preći poligon!

Nakon poligona, učenici su čas priveli kraju štafetnom utrkom, te su se poslije vježbi istezanja uputili u svlačionice. Ispunjeni su svi ciljevi i zadaci časa. Nastavnik Mirza Valjevac  je rukovodeći ovim časom pokazao veliku stručnost i ozbiljnost u pristupu učenicima i sve vrijeme je brinuo o njihovoj sigurnosti. Čestitamo kolegi Mirzi na uspješno realiziranom oglednom času i želimo mu puno sreće i uspjeha u daljem radu!

Pripremila: Selma Bećirović

FOTOGALERIJA