OPĆINA ILIDŽA NAGRADILA NAJBOLJE UČENIKE, STUDENTE, SPORTISTE I SPORTSKE KOLEKTIVE

Datum objave: 9.01.24 Objavio: Rialda Bibuljica

Na kraju kalendarske godine načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur ugostio je učenike osnovnih i srednjih škola koji su ostvarili zavidne rezultate na općinskim, kantonalnim, federalnim, državnim i međunarodnim takmičenjima. Među mnogobrojnim gostima bio je priličan broj učenika Druge osnovne škole koji su postigli značajne uspjehe na takmičenjima tokom školske 2022/2023. godine.

Pojedinačno su nagrađeni sljedeći učenici: Merjem Nikšić, Imran Bradarić, Nejla Voloder, Hanan Čorbo, Lamija Ribica, Anes Redžić, Nejra Kadrić, Ibrahim Alić, Anesa Berilo, Kerim Đipa, Bakir Laličić, Nejla Palo, Sajra Aljović, Emir Berilo, Davud Kočan, Armin Ahmetović.

Ekipno su nagrađeni učenici:

  • Odbojkaška ekipa u sastavu: Bajić Bakir, Tarik Omerović, Afan Fočo, Imran Gadžo, Abdullah Damadžić, Denis Omeragić, Dženan Džaltur, Nihad Salić i Bakir Hadžić;
  • Ekipa takmičara iz Tehničke kulture koju čine: Anesa Berilo, Lamija Ribica, Anes Redžić, Nejra Kadrić i Ibrahim Alić;
  • Ekipa takmičara iz oblasti “Upozoravanje na opasnost od mina”: Nejla Palo, Anes Redžić i Sajra Aljović.

Priznanja su dodijeljena i nastavnicima čiji je rad sa učenicima urodio zavidnim rezultatima na takmičenjima: Nevenki Novović, Fahrudinu Biči, Mirsadi Žiko, Selmi Ćehović, Elvisu Aliću, Almi Pamuk i Samri Isić.

JU “Druga osnovna škola” dobila je diplome za postignuća u školskoj 2022/23. godini:

  • Osvojeno 2. mjesto na općinskom takmičenju iz Matematike
  • Osvojeno 2. mjesto na općinskom takmičenju iz Geografije
  • Osvojeno 1. mjesto na općinskom takmičenju iz Fizike
  • Osvojeno 1. mjesto na općinskom takmičenju iz Tehničke kulture
  • Osvojeno 2. mjesto na općinskom takmičenju iz Historije
  • Osvojeno 3. mjesto na općinskom takmičenju iz Robotike

“Odlučni smo da promovišemo znanje u našoj zajednici, jer je ono neotuđivo bogatstvo koje usmjerava našu budućnost. Kraj kalendarske godine ujedno je i prilika da najbolji učenici prime pohvale za rad i trud koji su ulagali tokom cijele godine, zato smo i ove godine uručili novčane nagrade, diplome i zahvalnice učenicima osnovnih i srednjih škola koji su demonstrirali izvrsnost ne samo na općinskim već i na kantonalnim, federalnim, državnim i međunarodnim takmičenjima”,  kazao je načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur u obraćanju prisutnima.

Želimo se ovom prilikom zahvaliti načelniku Općine Ilidža, Nerminu Muzuru na ovoj divnoj gesti i velikoj motivaciji za učenike! Nadamo se da će naša općina svake godine imati sve veći broj uspješnih mladih ljudi u svim oblastima. Također čestitamo našim učenicima i nastavnicima na priznanjima i želimo im još puno uspjeha u narednim godinama!

Pripremila: Selma Bećirović

FOTOGALERIJA