PODRŠKA OPĆINE ILIDŽA OSNOVNIM ŠKOLAMA

Datum objave: 28.01.22 Objavio: Rialda Bibuljica

Općina Ilidža je uvijek bila siguran oslonac i podrška svim stanovnicima i javnim ustanovama na ovom području. Naročito mjesto u toj potpori imaju obrazovne i kulturne ustanove. Za potrebe osnovnih škola Općina Ilidža organizirala je aktivnosti koje su u vezi sa finansiranjem i nabavkom bibliotečkog fonda i užina za učenike u stanju socijalne potrebe.

U okviru ovih aktivnosti naša Druga osnovna škola dobila je 1 000 KM koje su utrošene u nabavku 70 novih lektirnih djela za naše učenike. Knjige će već od drugog polugodišta biti na raspolaganju učenicima. Nadamo se da će naši učenici uživati u čitanju, jer znamo koliko se raduju novim knjigama. Dijete koje čita postaje čovjek koji misli, pa se nadamo da će našu školsku biblioteku učenici često posjećivati.

Želimo se ovim putem zahvaliti Općini Ilidža i načelniku Nerminu Muzuru na izdvojenim sredstvima i značajnoj podršci koju veoma cijenimo! Nadamo se da ćemo sa našim učenicima opravdati ukazano povjerenje i dokazati da ulaganje u djecu znači ulaganje u svjetliju budućnost!

Pripremila: Selma Bećirović