POSJETA ČETVRTIH RAZREDA VISOKOM

Datum objave: 15.11.22 Objavio: Rialda Bibuljica

U četvrtak, 03.11.2022. učenici IV razreda su išli u posjetu Visokom i visočkom parku piramida. Učenici su išli u pratnji učiteljica: Nikšić Azre, Muzur Sanele, Ćatić Lejle i pomoćnika direktora Kalić Emila.

Prva stanica posjete je bila prehrambena kompanija „Vispak“. Ljubazno osoblje je provelo učenike kroz proizvodne pogone ove kompanije i pokazalo im način pakovanja njihovih proizvoda. Učenici su sa zanimanjem posmatrali rad mašina i osoblja koje njima upravlja. Na kraju obilaska su uživali u okusima proizvoda „Vispak“ kompanije, a iste su dobili na poklon. Poslije toga je uslijedila užina i igra u zabavnom parku ovog kompleksa, a sljedeći obilazak je bio arheološki park Ravne 2. Park Ravne 2 je smješten u Zeničko – dobojskom kantonu u središnjem dijelu Bosne i Hercegovine. 

Đaci su poslije toga posjetili tunele Ravne. Nakon stavljanja zaštitnih kaciga, učenici su sa svojim vodičima ušli u tunele. Svako odjeljenje je dobilo svog vodiča, koji ih je kroz zanimljivo predavanje i demonstraciju upoznao sa sadržajima i historijom ovih prahistorijskih tunela.  Razne zanimljivosti su privlačile pažnju učenika. Hodali su kroz labirinte, energetske „osmice“, „Čarobnu šumu“ i posmatrali zanimljive instalacije. 

Nakon veoma zanimljivog dana, puni utisaka i novih saznanja,  u popodnevnim satima su se vratili kući.

Zahvaljujemo Upravi škole i roditeljima koji su obezbijedili izlet đacima. Ovaj izlet će ostati urezan u sjećanja učenika, kao i sadržaj ovog posebnog grada naše lijepe domovine. 

Pripremila: Sanela Pekić

FOTOGALERIJA