PRILOG O HUMANITARNOJ AKCIJI ZA NINU

Datum objave: 18.01.21 Objavio: Rialda Bibuljica

Srca dobrotom ispunjena

Svi se trudimo biti dobri ljudi i pomagati svojim bližnjim kada god smo u mogućnosti, ali najveće je dobro djelo pomoći u trenutku kada je to najpotrebnije. Već ranije smo organizirali uspješnu humanitarnu akciju za pomoć našoj učenici Nini Oroz, čime smo joj omogućili odlazak na liječenje u Istanbul. Nakon prvog boravka na poliklinici Koc University hospital u Istanbulu, Ninino stanje se djelimično popravilo. Međutim, nakon kontrolnog pregleda utvrđeni su novi zdravstveni problemi koji su iziskivali dodatne preglede, a time i povećali troškove Nininog boravka u bolnici.

U toj teškoj situaciji u pomoć su priskočili dobri ljudi, prijatelji naše škole – naši učenici i njihovi roditelji! U veoma kratkom vremenskom roku, za samo četiri dana, učenici, roditelji i uposlenici naše škole su prikupili potrebna sredstva, tačnije 2 629 KM. Time su pomogli Nini i njenoj mami da završe potrebne preglede i sretno se vrate kući.

Ovim putem želimo se zahvaliti svima koji su uzeli učešće u ovoj humanitarnoj akciji i zaželjeti vam svako dobro u životu! Ponosni smo što smo dio ove zajednice koja tuđu nevolju doživljava kao svoju. Neka vaša dobra djela budu utrta staza ka uspješnoj budućnosti!

Pripremila: Selma Bećirović