PRIZNANJE ZA ELVINA TAHIROVIĆA NA MEĐUNARODNOM FESTIVALU POEZIJE “DJEČIJE CARSTVO”

Datum objave: 5.05.22 Objavio: Rialda Bibuljica

Međunarodni festival “Dječije carstvo” je regionalna kulturna manifestacija koja promovira kulturno stvaralaštvo učenika osnovnih škola iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije. Cilj manifestacije jeste podsticanje djece na stvaralački rad i kreativno izražavanje, te razvijanje takmičarskog duha kod učesnika. U mjesecu januaru naša škola dobila je poziv na učešće na 16. Međunarodnom festivalu poezije “Dječije carstvo”.

Naš učenik Elvin Tahirović uzeo je učešće u ovogodišnjem festivalu sa svojom pjesmom “Svi smo mi isti”. Njegova pjesma osvojila je simpatije žirija, pa je naš Elvin među hiljadama učesnika ušao u finale festivala koje se održalo 29.4.2022. godine u Banja Luci. Na finalnom proglašenju, Elvin Tahirović osvojio je sjajno treće mjesto!

“Pjesnici su čuđenje u svijetu”, davno je rekao Antun Branko Šimić, a nama nije čudno što imamo jednog mladog pjesnika pod krovom Druge osnovne škole. Nije nam čudno, jer smo navikli na to da nas Elvin počasti svojim divnim pjesmama. Ovo je blistavi uspjeh za našeg učenika i mi mu od srca čestitamo sa željom da vrelo njegove inspiracije nikada ne presuši! Elvine, pozlatilo ti se pero!

Pripremila: Selma Bećirović

FOTOGALERIJA