PROJEKAT UREĐENJA UČIONICA

Datum objave: 18.03.21 Objavio: Rialda Bibuljica

PROJEKAT UREĐENJA UČIONICA

Odgoj i obrazovanje predstavlja kamen temeljac naše budućnosti i ključ je za izgradnju modernog društva. Veoma je važno da zajedno učestvujemo u uspješnom odgoju i obrazovanju naše djece. Teško je govoriti o unapređenju odgojno–obrazovnog rada u ovom čudnom vremenu, ali nastojimo biti spremni za savladavanje novih izazova. Dijelimo međusobnu odgovornost, a uz zajednički i predan rad, uspjeh neće izostati.

Iza nas je školska godina koju ćemo dugo pamtiti, a i ova je prepuna novih izazova. Organizovati rad i stvoriti povoljne uslove za isti je veoma težak i zahtjevan zadatak. Zaista je zadovoljstvo osjetiti brigu i odgovornost menadžmenta naše škole, za zdravlje i budućnost svih nas, prvenstveno naših učenika. Odgovoran pristup našeg uvaženog direktora i u ovom izazovnom vremenu, pomaže nam da proširimo svoje vidike, te lakše poučavamo i odgajamo. Promjene koje su nas zadesile, mogu nam poslužiti za stvaranje novih metoda u odgoju i obrazovanju, a sve u cilju prenošenja znanja s puno ljubavi, žrtve i odricanja.

Uprava škole je i ove godine izdvojila značajna sredstva za sanaciju i krečenje zidova svih učionica razredne nastave i četiri kabineta predmetne nastave. Ovo je još jedan u nizu značajnih projekata pod rukovodstvom našeg uvaženog direktora, a generalni cilj je poboljšanje uslova rada i boravka u našoj školi. Krečenjem se postiže neophodna dezinfekcija i dekoracija, te ugodniji i ljepši uslovi boravka u prostorijama. Važno je da napomenemo ogroman trud i zalaganje našeg tehničkog osoblja, kao neizostavnog dijela ovog projekta. Uljepšane su prostorije naše škole koje odišu toplinom i ljepotom, a mi se nadamo i željno iščekujemo povratak naših učenika u školske klupe.

Iskrene čestitke upućujemo našem direktoru i svim učesnicima ovog projekta!

Pripremila: Emina Memija

FOTOGALERIJA