Promocija romana „Psi s raskrsnice“ autorice Elmire Helać-Mekić

Datum objave: 31.10.19 Objavio: admin

?

Dana 22.10.2019. godine, u okviru manifestacije Oktobar – mjesec knjige, upriličena je promocija novog romana naše bosanskohercegovačke spisateljice za djecu, gđe Elmire Helać – Mekić. Promocija knjige pod nazivom „Psi s raskrsnice“ je održana u prostorijama Doma kulture, u organizaciji bibliotekarke, gđe Esme Merdžanić.

Promociji su prisustvovali učenici Druge i Četvrte osnovne škole, koji su sa uživanjem slušali o glavnim junacima knjige. Roman na zaista istančan i empatičan način kazuje o veličini prijateljstva, simpatije i poštovanja. Učenici su se uzbuđeno javljali kako bi i oni pročitali ili izrecitovali svoje napisane pjesme.

Ono što nas naročito raduje jesu predivne ilustracije unutar knjige kao i idejno rješenje naslovne strane, koje je plod rada naše Enese Ustamujić – Sejdić, bibliotekarke naše škole. Elmira Helać – Mekić  je 2015. godine objavila roman za djecu „Kamen“, potom 2017. godine roman „Kaldrma“, a zbirku basni „Horozgrad“ 2018. godine, koju je također ilustrovala bibliotekarka naše škole.

Zahvaljujemo se gospođi Esmi Merdžanić na, kao i uvijek, divno osmišljenom druženju. Gospođi Elmiri želimo svim srcem još mnogo napisanih divnih knjiga, a našoj Enesi mnogo sreće pri ilustraciji narednih naslova.

FOTOGALERIJA