PROMOCIJA ZBIRKE “VJERUJ U MENE”

Datum objave: 21.06.23 Objavio: Rialda Bibuljica

… Nikad nije rano da se sazna, riječi su djela neprolazna …

Utorak je, 20.6.2023.godine, školsko zvono se ne oglašava, nastavna godina je okončana, također i ispiti svih vrsta, ali u Drugoj osnovnoj školi se radi, i to intenzitetom koji je svojstven početku školske godine.

Svi koji provire u multimedijanu salu naše škole, pogledom se sporazumijevaju, umor je vidljiv, ali i pomoć koja se nudi – ne radimo reda radi, nego radi reda, uspjeha i duševne ispunjenosti. Povod  sluti i miriše na dobro, u pripremi je vrlo poseban susret.

Naime, u utorak, u Drugoj osnovnoj školi po prvi put upriličena je promocija zbirke pjesama „Vjeruj u mene“, autora Elvina Tahirovića, učenika IX-1 razreda.

Sve je odisalo emocijama koje su se pobrinule za prijatnu atmosferu nadopunjenu prisutnošću bliskih ljudi, osoba koje su bile podrška i motivacija, koje su imale sluha i razumijevanja kako bi zbirka ugledala svjetlo dana.

Poeziju nije lako pisati, stih mora taknuti nutrinu kako bi ostavio trag, te su i očekivanja od poezije nešto više od same rime, nešto što vas prisiljava da nastavite čitati, da se zapitate o čemu je poeta mislio, šta je osjećao, šta je motiv…

Elvinovi stihovi izazivaju takav efekat, ostavljaju trag u nutrini čitaoca, običnim motivima vas uzdižu iznad običnog života, što je sasvim dovoljno da vlastitu biblioteku uvećate primjerkom knjige ovog mlađahnog autora.

Maslačak je simbol istrajnosti, uspješne borbe sa životnim izazovima, ali i podsjetnik na djetinjstvo i na zatvorene oči koje zamišljaju želju.

Stoga, vrijeme je da u društvu Elvinove zbirke zaplovimo vodama snova, želja i istrajnosti.

Pripremila: Izeta Aljović

FOTOGALERIJA