REKONSTRUKCIJA KABINETA BIOLOGIJE, HEMIJE I FIZIKE

Datum objave: 1.10.23 Objavio: Rialda Bibuljica

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje pokrenulo je aktivnosti na izradi registra o školskoj infrastrukturi i opremljenosti. Dio tog registra čini i cjelina rekonstrukcija kabineta za izvođenje nastave iz fizike, hemije i biologije.

Na osnovu projektne dokumentacije realiziran je projekat rekonstrukcije i opremanje kabineta bilogije, hemije i fizike. Prijedlogom budžeta za 2022. godinu, za ovu svrhu je izdvojeno četiri miliona konvertibilnih maraka.

U sklopu ovog važnog projekta nalazi se i naša škola sa infrasturkturnim renoviranjem, uređenjem i opremanjem kabineta biologije, hemije i fizike, kao i nabavkom cjelokupne neophodne opreme koja će omogućiti realizaciju nastavnog procesa za učenike naše škole primjenom STEM modela u podučavanju.

Ovaj projekat je dio sveukupne reforme, koju provodi Ministarstvo za odgoj i obrazovanje, s ciljem kreiranja ugodnog i funkcionalnog ambijenta za učenje i podučavanje naših učenika.

Naš zadatak je obrazovati djecu da budu spremna za budućnost. Ulaganjem u njih, ulaganjem u znanje je investicija koja isplaćuje najbolje kamate. Stoga, zahvaljujemo se ministirici za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naidi Hota-Muminović što je prepoznala značaj ovog projekta i što nastoji našim učenicima omogućiti bolje i kvalitetnije uvjete za rad, učenje i podučavanje.

Pripremila: Irma Pamuk-Fejzić

FOTOGALERIJA