SLIKA O SEBI

Datum objave: 2.12.23 Objavio: Rialda Bibuljica

Talentirani učenici naše škole

U današnjem društvu nije jednostavno biti drugačiji, no uvijek su ti drugačiji pojedinci mijenjali društvo nabolje. S ponosom možemo reći da naša škola ima mnogo talentiranih učenika i trudimo se da im pružimo podršku u svim segmentima njihovog napredovanja i ostvarivanja zacrtanih ciljeva. Ovaj prilog posvećujemo našim učenicama, talentiranim sportašicama Ajni Pilavdžiji i Merjem Lokvančić.

Merjem Lokvančić je učenica četvrtog razreda naše škole. Počela je trenirati fudbal u petoj godini i od tada počinje nizati mnoge uspjehe. Kapiten je nekoliko godišta. Proglašena je za najbolju igračicu. Osvojila je mnogo medalja. Fudbal je trenutno njena najveća ljubav i želja joj je svojim primjerom afirmasati aktivno sudjelovanje djevojčica u igranju fudbala.

Ajna Pilavdžija je učenica sedmog razreda naše škole. Svoju ljubav prema fudbalu otkriva u osmoj godini, kada je  počela trenirati u Fudbalskom klubu “Ilidža”. Trenutno pohađa Školu fudbala “Hrasnica Junior”. Učestvovala je na mnogim domaćim i međunarodnim turnirima od kojih posebno izdvaja Malonogometni turnir za osnovne škole Kantona Sarajevo u kojem je predstavljala našu školu i zajedno sa svojom ekipom osvojila prvo mjesto. Želja joj je da jednog dana zaigra za našu domovinu i time podstakne sve djevojčice koje žele trenirati fudbal da ne odustaju od svojih želja i da nastoje savladati sve prepreke na putu ostvarenja svojih snova. Njihova poruka je da:

“Budućnost pripada onima koji vjeruju u svoje snove.”

E. Roosevelt

Ponosni smo što ste naše učenice i ponosni smo na sve vaše osvojene medalje. Nadamo se da ćete nastaviti postizati istaknute rezultate u budućnosti.

Sretno, Merjem! Sretno, Ajna!

Pripremila: Irma Pamuk-Fejzić