SVEČANI PRIJEM PRVAČIĆA

Datum objave: 18.09.20 Objavio: Rialda Bibuljica

Bez obzira na trenutne uvjete i prepreke koje su nam se našle na putu, smogli smo snage i htijenja, kako bismo svojim najmađim uputili čestitke povodom njihovog polaska u školu. Tim povodom je  01.09.2020. godine, upriličen svečani prijem prvačića.

Ove školske godine u našoj školi su formirana tri odjeljenja prvog razreda čiji su voditelji učiteljice:

–          Azra Džino ( I-1 razred ),

–          Alma Festić-Kovač  ( I-2 razred ) i

–          Mediha Kadrija ( I-3 razred ).

Naša škola je prostor gdje usvajamo znanja, ona nas podučava ljudskim vrijednostima, a znanje nam daje snagu kako bismo odvažno koračali kroz život. Međutim, u skladu sa epidemiološkim mjerama i preporukama, prisiljeni smo školski prostor zamijeniti nekim drugim, a sve u cilju čuvanja svog zdravlja, kao i zdravlja naših voljenih. Poruke ohrabrenja, čestitke našim najmađim, ali i onim starijim, na početku je uputio uvaženi direktor naše škole, gospodin Ćesko Almir. Program koji je bio pripremljen imao je zadatak i obavezu da naše prvačiće ohrabri, kako bismo zajedno prebrodili ovu nemilu situaciju s virusom. Jasno je da će naša škola u vrijeme pandemije djelovati na drugačiji način i u osiguranim uvjetima, ali život ide dalje. Moramo se prilagođavati kao i mnogo puta do sada.

Biti učitelj je vrlo zahtjevan zadatak, a danas možda zahtjevniji nego ikada. Svi smo se našli pred svakidašnjim izazovom, komuniciramo preko platformi, uskraćeni smo za neponovljiv i neprocjenjiv osjećaj saradnje uživo i bliskosti, ali prioritete moramo znati i poštovati za dobro svih nas. Općina Ilidža je i ove školske godine, uz želju da olakša početak našim prvačićima, pripremila za njih ruksake i pribor.

Naša škola je odlučila da ostane prepoznatljiva i drugačija i kao prioritet stavila djecu i njihovo zdravlje. Za naše prvake, škola je obezbijedila maskice uz želju da nam budu poput  zvjezdica na njima. Da nam uvijek sjaje i da budu naše vodilje.

Pripremila: Emina Memija

FOTOGALERIJA