SVEČANO OBILJEŽEN DAN ŠKOLE

Datum objave: 7.06.19 Objavio: admin

Svečanim programom i u zaista prelijepoj atmosferi je obilježen Dan naše škole. Mnogobrojni gosti, učenici, njihovi roditelji i uposlenici škole su  prisustvovali prigodnoj priredbi, koja je upriličena u petak 31.05.2019. godine, kada je svečano proslavljen rođendan „Druge osnovne škole“.

Dan škole je poseban dan u životu i radu svih nas. To je dan kojim slavimo sve generacije koje su iz ove škole izašle, one koje trenutno pohađaju školu, a svakako, misleći na budućnost  i one koje će tek postati dio naše zajednice.

Dan škole je prilika da se osvrnemo i naglasimo sva naša dosadašnja postignuća. Ove školske godine, kao i do sada, naši vrijedni učenici i njihovi nastavnici su ostvarili zavidne rezultate u nastavnim i vannastavnim takmičenjima, od lokalnog do međunarodnog nivoa.

Prisutnim gostima se obratio  direktor škole,  gospodin Almir Ćesko i zahvalio im se što su svojim dolaskom uveličali ovaj veoma značajan dan, rođendan naše škole. Direktor je s ponosom naglasio veliki uspjeh naših učenika i njihovih nastavnika koji su doprinijeli unapređenju odgojno-obrazovnog procesa, jer naš cilj je da proces učenja učinimo lakšim i zanimljivim, a usvojena znanja trajnim.

Veliku zahvalnost dugujemo roditeljima, dobrim ljudima i privrednim subjektima, koji su u proteklom periodu bili naša podrška i bez čije pomoći ne bismo postigli zavidne rezultate. Uručene su i zahvalnice brojnim prijateljima naše škole, jer su prepoznali prave ciljeve, te dali svoj veliki doprinos u njihovom ostvarenju.

Mladost je sretno doba u kojem čovjek počinje da vjeruje u sebe, a i mi vjerujemo u njih, naše vrijedne učenike, koji su na brojnim takmičenjima predstavili školu u najljepšem svjetlu. Predano su radili uz podršku svojih nastavnika, a njihovi uspjesi sve govore, jer kada se radi srcem, uspjeh ne može izostati. Dan škole je prilika i da se nagrade učenici koji su tokom školske godine ostvarili odlične rezultate. Veliki je broj učenika čije su vrijednosti potvrđene u toku devetogodišnjeg školovanja odličnim uspjehom i primjerenim vladanjem. Posebne pohvale u znak priznanja za odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta i primjereno vladanje u toku devetogodišnjeg odgoja i obrazovanja dobili su naši učenici: Lajla Mašić, Nejra Vatrić, Amina Spahović, Aner Atović, Almedin Mraković, Kenan Bandić i Vedad Mulaosmanović.

Prigodnim kulturno-umjetničkim programom predstavili su se naši učenici i prenijeli vesele dječije emocije. Uz pjesmu, ples, glumu i recitale, podijelili su radost i sreću. Razigrani mališani su oduševili sve prisutne.

SVIM UČENICIMA, NJIHOVIM RODITELJIMA, UPOSLENICIMA I NAŠIM PRIJATELJIMA, SRETAN DAN ŠKOLE!

FOTOGALERIJA