USPJEŠNO REALIZIRANA HUMANITARNA AKCIJA ZA BEŠLAGIĆ ALIJA

Datum objave: 23.02.22 Objavio: Rialda Bibuljica

Zdravlje djece i mladih važno je za pojedinca i cjelokupno društvo. U vremenu kad se cijeli svijet bori protiv koronavirusa, mislimo na one koji svaki dan vode borbu za vlastito zdravlje. Posebno nas dira u srce kad je u pitanju dijete. Kad je to dijete učenik naše škole, onda znamo da ćemo dati sve od sebe da pomognemo.

Početkom mjeseca februara u našoj školi je pokrenuta humanitarna akcija za pomoć našem učeniku Bešlagić Aliju. Njemu su bila potrebna novčana sredstva za odlazak u Istanbul, za dijagnostiku i liječenje. Predračun za samu dijagnostiku na Istinye University Hospital iznosio je 2 500 eura. Roditeljima dječaka je bilo nemoguće skupiti toliki  novčani iznos.

Zahvaljujući učenicima, roditeljima i uposlenicima naše škole, uspješno je realizovana ova humanitarna akcija za našeg dragog Alija. U kratkom vremenskom periodu ukupno je sakupljeno 4 314, 90 KM. Ova novčana sredstva uručena su Alijevoj porodici sa željom da ustraju u ovoj životnoj borbi za svoje dijete.

I ovaj put smo se uvjerili da je srce čovjeka veliko kad je u pitanju patnja drugog čovjeka, posebno djeteta. Zahvaljujemo svim ljudima dobrog srca koji su dali doprinos i u skladu sa svojim mogućnostima pomogli u uspješnoj realizaciji ove humanitarne akcije.

Pripremila: Vildana Jahić

FOTOGALERIJA