USPJEŠNO REALIZIRANA HUMANITARNA AKCIJA ZA NINU OROZ

Datum objave: 1.11.21 Objavio: Rialda Bibuljica

Početkom mjeseca oktobra pokrenuli smo još jednu akciju prikupljanja sredstava za pomoć u liječenju naše učenice Nine Oroz. Podsjećamo, Nina je učenica VI razreda naše škole i dijagnosticiran joj je metabolitički sindrom i hepatitits tip 2.

Zbog liječenja je u nekoliko navrata  boravila u Koc University Hospital u Istanbulu, gdje je dobila adekvatnu terapiju i njeno stanje se djelimično popravilo. Da bi se u potpunosti izliječila, Nina treba redovito ići na kontrolne preglede svaka tri mjeseca. Budući da Ninina porodica ne raspolaže potrebnim novčanim sredstvima, pokušali smo da im na ovaj način olakšamo odlazak na potrebne preglede.

Zahvaljujući dobrom odzivu ovoj humanitarnoj akciji, sakupljeno je 3 129,70 KM u veoma kratkom roku. Nadamo se da smo ovom akcijom uspjeli olakšati našoj Nini i njenoj porodici put do ozdravljenja. Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način dali doprinos u ovoj humanitarnoj akciji! Veliko HVALA našim učenicima, njihovim roditeljima i svim našim kolegama i kolegicama koji su pomogli da se prikupi ovaj novčani iznos. Lijepo je znati da smo okruženi ljudima koji ne čekaju kada je pomoć potrebna, već odmah traže način da olakšaju probleme. Zdravi nam i živi bili!

Pripremila: Selma Bećirović

FOTOGALERIJA