ZNANJE I DOBROTA SE UVIJEK ISPLATE

Datum objave: 28.03.24 Objavio: Rialda Bibuljica

Od najmlađih dana učimo djecu da uče i biraju stranu dobra, jer se isplati. Znanje koje steknu je svjetionik koji im osvjetljava put kroz život i niko ga ne može oduzeti. Dobrota koju svjesno biraju daje miran san, čist obraz i poštovanje drugih. Znamo da najbolje rezultate učenja imaju aktivnosti koje daju priliku da se iskustveno proživi nešto i tako ostane utisnuto u sjećanju kao slika, emocija, miris…

Učenici V-1, V-3 i VII-2 dobili su priliku da uberu plodove svoga znanja, rada i truda. Naime, pomenuta odjeljenja su pobjednici u igri „Protiv nasilja se bori i nagradu za svoje odjeljenje osvoji“ koja je u našoj školi organizirana povodom Dana ružičastih majica – Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja, a kao pobjednici su osvojili besplatne karte za kino. Učenici su pokazali znanje i izrazitu snalažljivost rješavajući zanimljive zadatke, a usput su naučili važnost empatije, prijateljstva,  pomaganja, zdravih međuljudskih odnosa, kao i činjenice o samom nastanku i ideji koja stoji iza Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja.

8.3.2024. godine realizirana je posjeta kinu Igman na Ilidži, a učenici su pogledali animirani film „Super Mario braća“. Prijevoz do kina je obezbijedila škola, a karte su bile poklon od kina. Pratnja učenicima su bili asistent u odjeljenju Enes Hatibović i pripravnik Alen Čukurija.

U nastavku slijede fotografije koje su ovjekovječile ovo nagradno putovanje u kino, koje će, sigurni smo, ostati kao uspomena na jedan drugačiji Dan ružičastih majica i kao znanje da se dobrota isplati i  višestruko nagrađuje. 

Pripremila: Amra Mešić