Posjeta 31. Međunarodnom sajmu knjige

Datum objave: 19.04.19 Objavio: admin

Članovi bibliotekarske sekcije, članovi Vijeća učenika kao i svi zainteresovani učenici su u četvrtak, 18.4.2019.godine posjetili 31. Međunarodni sajam knjige i 15. Bijenale knjige.Moto ovogodišnjeg sajma je „Daruj knjigu“. Prisutni učenici su i ovaj put iskazali ogromno zadovoljstvo i radoznalost prema izloženim knjigama, stoga su svoju kućnu biblioteku obogatili novim željenim naslovima. Imali su priliku pozdraviti, porazgovarati i razmjeniti mišljenje sa našim uglednim i istaknutim bosanskohercegovačkim pjesnikom za djecu, gospodinom Šimom Ešićem, čiji osebujni književni opus upravo ove godine navršava 50 godina. Raduje nas činjenica da naši učenici mnogo vole čitati i istraživati, budući da djeca koja čitaju postaju ljudi koji misle, a naša djeca će to zasigurno postati.

Prijevoz je bio organiziran, a učenici su bili u pratnji pedagoga Indire Memić, pripravnice Sanele Mehmedagić i bibliotekarke škole Enese Ustamujić-Sejdić.

Želimo podijeliti jednu lijepu poruku, koja glasi: „Uz dobru knjigu, možemo putovati bez ograničenja, budući da nam čitanje ispunjava sve neostvarene želje. Srdačno vas pozivamo da putujete i vi sa nama!“