BAJRAMSKA PRIREDBA

Datum objave: 3.05.23 Objavio: Rialda Bibuljica

U četvrtak 20.04.2023. godine je održana priredba povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama. U punoj multimedijalnoj sali, učenici su imali priliku da pokažu svoje znanje i umijeće koje su stekli u proteklom periodu. Bilo da se radilo o pjevanju ilahija, folkloru, igrokazu, recitovanju ili nekoj drugoj umjetničkoj izvedbi, publika je s oduševljenjem pratila sve učesnike priredbe.

Nakon svake izvedbe učenici su bili nagrađeni aplauzom, koji je značio podršku i priznanje za trud i rad uložen u pripremu. Učenici su bili vidno sretni i ponosni na svoje izvedbe, a atmosfera u sali bila je puna pozitivne energije i uzbuđenja.

Dječiji osmjesi su uvijek nešto što topi srca i donosi radost svakome ko ih vidi, a ova bajramska priredba je rezultat toga. Kada se na to doda i svečana odjeća koju su nosili naši učenici za vrijeme bajramske priredbe ili nošnje koja zapravo predstavlja našu kulturnu baštinu. 

Besprijekoran nastup učenika je dokaz da se radi o izuzetno talentovanim i predanim mladim ljudima, budućim naraštajima koji su spremni uložiti puno truda i rada u svoje obrazovanje i razvoj. Njihov nastup je dokaz da se kvalitetan rad isplati i da sa ovom djecom radimo neprocjenjivo vrijedan ljudski resurs.

Ovakvi događaji predstavljaju i priliku da se promoviše multikulturalnost i tolerancija, što su vrijednosti koje treba njegovati i podržavati u našem društvu.

Ovom prilikom zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način doprinijeli da se realizuje ova divna priredba.

Pripremila: Sanela Pekić

FOTOGALERIJA