DABAR INFORMATIČAR

Datum objave: 9.12.20 Objavio: Rialda Bibuljica

Informatički izazov „Dabar informatičar“

Online nastava je povećala interes učenika za praćenje informatičkih sadržaja. Tako su ove školske godine učenici šestih i sedmih razreda naše škole učestvovali na informatičkom izazovu „Dabar informatičar“.

Ovaj informatički izazov realizovao se 27.11.2020. u trajanju od 40 minuta. Učenici su učestvovali online putem. Cilj je bio pružiti znanje i zabavu, a učenici su imali priliku pokazati svoje talente. Učestvovali su sljedeći učenici: Ajna Hadžić 6-1, Inela Hošić 6-1,Tarik Lokvančić  6-2, Fatima Spahović 6-3, Nejra Kadrić 6-3, Bilal Lokvančić 7-2. Ekipu je predvodila nastavnica Samra Isić.

“Dabar informatičar” izazov je masovna priredba znanja I promocija informatike kao nauke namjenjene svim učenicima. Osnovna ideja I razlog organizacije “Dabar izazova” je promocija I popularizacija informatike među samim učenicima, njihovim prijateljima, ali I roditeljima. Svi zadaci su orginalni, izazovni I pristupačni svima. Prema međunarodnim dogovorima, svaki učenik ima pravo uzeti učešće na“Dabar izazovu” bez obzira nauspjeh u redovnoj nastavi.

Pripremila: Selma Bećirović