Ekološka radionica u Drugoj osnovnoj školi

Datum objave: 28.11.19 Objavio: admin

U subotu 16. novembra 2019. godine, realizovana je radionica na temu „Ekologija za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta”. Projekat je realizovan u multimedijalnoj sali Druge osnovne škole, a učesnici projekta bili su učenici Prve osnovne škole – Ilidža, Druge osnovne škole – Hrasnica i Devete osnovne škole – Rakovica te djeca predškolskog uzrasta.

Učesnici su, uz praktičan rad, saslušali i predavanje o reciklaži, odnosno kako iskoristiti otpad za izradu korisnih predmeta, koji se mogu upotrijebiti u svakodnevnom životu. Učenici su pravili ukrasne predmete od starih novina. Našu školu predstavljali su učenici osmih razreda: Dalila Veladžić, Adi Mešić, Rania Dervišević, Naida Berilo, Amina Imamović, Belma Salčin, Sarah Sinani, Amina Serdarević, Nejra Mujezinović i Adna Maslo u pratnji nastavnice Adise Musić. Na kraju su dodjeljeni pokloni i zahvalnice za sve učesnike.
Spomenuti projekat Općina Ilidža finansira već sedam godina, a kroz obuku je prošlo na stotine učesnika predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.

FOTOGALERIJA