KANTONALNO TAKMIČENJE IZ PREDMETA BOSANSKI JEZIK I KNJIŽEVNOST, HRVATSKI JEZIK I KNJIŽEVNOST, SRPSKI JEZIK I KNJIŽEVNOST

Datum objave: 25.05.21 Objavio: Rialda Bibuljica

U petak 21.5.2021. godine održano je Kantonalno takmičenje iz predmeta bosanski jezik i književnost, hrvatski jezik i književnost, srpski jezik i književnost. I ove školske godine takmičili su se učenici sedmih i osmih razreda, ali je za razliku od prethodnih godina takmičarska disciplina bila pisanje literarnih radova.

Našu Drugu osnovnu školu predstavljali su u kategoriji sedmih razreda Elvin Tahirović u pratnji nastavnice Emine Ljatifi i u kategoriji osmih razreda Džejna Ramović u pratnji nastavnice Edine Hodžić.

Ponosni smo na njihov ostvareni uspjeh: Džejna Ramović je osvojila 27 bodova od maksimalnih 30 i sjajno 4. mjesto, dok je Elvin Tahirović osvojio također solidno 20. mjesto.

Iskrene čestitke upućujemo našim predstavnicima: Džejni Ramović i Elvinu Tahiroviću na ovom značajnom uspjehu, a posebnu zahvalnost i priznanje odajemo našim kolegicama Edini Hodžić i Emini Ljatifi na trudu i radu koji je rezultirao ovim uspjehom!

Pripremila: Selma Bećirović