NABAVKA NOVIH PANCERICA ZA POLAZNIKE ŠKOLE SKIJANJA

Datum objave: 19.04.22 Objavio: Rialda Bibuljica

Projekat „Škola skijanja“ jedna je od omiljenih aktivnosti učenika šestih razreda. To je vid nastave koji učenicima omogućava boravak u prirodi, na svježem zraku i savladavanje vještina koje su učenicima veoma zanimljive. Svi dosadašnji polaznici Škole skijanja nose lijepa sjećanja sa skijaških staza sarajevskih planina.

Da bi učenici naše Druge osnovne škole i dalje mogli nesmetano učestvovati u ovom projektu, Uprava škole je iz vlastitih sredstava obezbijedila novih devet pari pancerica za učenike. U ove svrhe utrošeno je 1 256,85 KM. Kako bi se roditeljima olakšala nabavka opreme za skijanje, škola je i dosad učenicima ustupala 19 pari pancerica nabavljenih dijelom iz vlastitih sredstava i uz pomoć Općine Ilidža. Uz novih devet pari, sada naša škola raspolaže sa 28 pari pancerica koje će biti na raspolaganju učenicima u toku sljedeće školske godine i naredne Škole skijanja.

Želimo se zahvaliti Upravi škole što pomno osluškuje potrebe svojih učenika i uposlenika te nastoji olakšati rad i omogućiti potrebna sredstva za ostvarivanje boljih rezultata!

Pripremila: Selma Bećirović