NAGRADE ZA USPJEŠNE TAKMIČARE

Datum objave: 2.11.20 Objavio: Rialda Bibuljica

Nagrade za najuspješnije učenike na takmičenjima

Načelnik Općine Ilidža prof. dr. Senaid Memić upriličio je prijem 25. augusta 2020. u općini za direktore osnovnih škola čiji su učenici postigli rezultate na općinskim, kantonalnim, federalnim, državnim I međunarodnim takmičenjima. Zbog epidemiološke situacije prijem je organiziran samo za direktore koji su potom svojim učenicima podijelili novčane nagrade. Uz čestitke na dosadašnjim rezultatima,  u  svom obraćanju načelnik Memić učenicima je poželio  puno uspjeha u daljem školovanju kao i budućim takmičenjima.

“S obzirom na epidemiološku situaciju žao mi je što učenici danas nisu sa mnom jer je to jedna od mojih najdražih obaveza. Poručite im da I dalje uče i da se bore, ali za znanje i svoj položaj u društvu, jer  samo obrazovanjem mogu se nametati ” izjavio je, između ostalog, Memić.

S tim u vezi u oktobru mjesecu održan je prijem u multimedijalnoj Sali Druge osnovne škole za najuspješnije učenike koji su našu školu predstavljali na proteklim takmičenjima. Ovom prilikom učenicima su podijeljene novčane nagrade i diplome Općine Ilidža i zahvalnice ispred Druge osnovne škole za dostojno predstavljanje na takmičenjima.

Nagrađeni su sljedeći učenici: Benjamin Čimpo, Naida Đipa, Irhad Hujdur, Aldin Fazlagić, Hana Barac, Irma Dervišević, Šemsida Fehratović, Meris Svraka, Nuh Fočo, Faris Hubijar, Ersan Glušac, Sumeja Brkić, Lea Tanurdžić, Umihana Muslić, Faris Sedrarević, Emman Merdžanović, Faris Lendo, Afan Fočo, Ammar Vejseli, Kenan Herić, Dino Berilo, Aner Ajdinović, Hamza Fočo, Ishak Kolar, Aner Ramović I Nejra Salihović.

Ponosni smo zbog ovolikog broja nagrađenih učenika naše škole. Neki od njih su osvojili nagrade u više različitih disciplina. Također smo zahvalni Općini Ilidža I načelniku Senaidu Memiću na ovakvoj gesti koja će našim učenicima biti veliki podsticaj za dalji trud i rad.

Pripremila: Selma Bećirović

FOTOGALERIJA