NOVOGODIŠNJA PRIREDBA

Datum objave: 16.01.23 Objavio: Rialda Bibuljica

U našoj školi je 29.12.2022. godine organizovana priredba povodom Nove godine. Učesnici  su bili učenici nižih i viših razreda i korisnici usluga produženog boravka. Priredba je upriličena u multimedijalnoj sali, koja je ovom prilikom bila dupke puna. Djeca su za ovu prigodu sa svojim nastavnicima i učiteljima pripremila prelijep program, a publika je uživala i davala im gromoglasne aplauze. Gro publike su sačinjavali prvačići naše škole i aplaudirali svakoj izvedbi viših razreda svojih drugara. Sva mjesta u sali su bila popunjena, čak i mjesta za stajanje.

Učenici su kroz ples, svirku, recitacije, monodramu i horsku izvedbu oduševili sve prisutne.

Prije početka programa su naši voditelji, Suana i Imran imali prekrasan govor. „Djeca rijetko sumnjaju, jer vjeruju, a uz vjeru sve priče postaju bajke. Ispraćanjem jedne godine i iščekivanjem nove, zapravo se ne slavi prolazak vremena, nego obilježavamo prolazak nas – naši životi teku. Djeca imaju magiju da vas dodatno oplemene i obogate. Raditi sa djecom je privilegija jer se djetinjstvo više puta proživljava.“ Nakon ovog govora uslijedile su izvedbe.

Prva pjesma je bila horska izvedba pjesme „Zvončići“, a djeca su sa velikim osmijesima na licima otpjevala pjesmu do kraja. Druga izvedba je bila recitacija „Djeca mogu da polete“ koja je bila i poučnog karaktera. Treća izvedba je bila „Toca, Toca“ koju su izveli učenici  III-1 razreda, uz gromoglasne aplauze. Četvrta izvedba je bila monodrama  „Novogodišnje želje“, koja je izmamila  lijepe izraze na licima svih prisutnih. Peta izvedba je bila pjesma „O Tannenbaum“, koja je izvedena na njemačkom jeziku. Šesta izvedba je bila poučnog sadržaja, a to je bio igrokaz „Djed Mraz i pomoćnici“. Sedma izvedba je bila recital učenika VI-3 razreda, „Sitnice su krupne stvari“ koji je bio izuzetno poučan za sve prisutne. Po završetku ovog recitala, učenici ovog odjeljenja su prvačićima podijelili čestitke na kojima su bili irvasi i lizala kao mali znak pažnje. Posljednja tačka je bila izvedba korisnika produženog boravka, ples uz pjesmu „Con calma“, koji je bio veoma efektan za kraj.

Želimo se zahvaliti svima koji su svojim prisustvom uveličali ovaj divan dan i poželjeti im sve najbolje u sljedećoj 2023. godini, kao i svakoj narednoj.

Pripremila: Sanela Pekić

FOTOGALERIJA