OBILJEŽEN EVROPSKI DAN BEZ AUTOMOBILA

Datum objave: 26.09.23 Objavio: Rialda Bibuljica

U sklopu obilježavanja Evropskog dana bez automobila, Javna ustanova za zaštićena prirodna područja KS organizirala je u petak 22.9.2023. godine sada već tradicionalnu biciklijadu na Vrelu Bosne. Na biciklijadi je učestvovalo više od 250 učenika ilidžanskih osnovnih i srednjih škola u pratnji svojih nastavnika. Start biciklijade je bio na početku Velike aleje na parkingu kod fijakerskog stajališta, a učenici su vozili do kraja Stojčevačke aleje i nazad uz pratnju policije i ekipa medicinskog osoblja.

Učenici Druge osnovne škole koji su uzeli učešće u ovogodišnjoj biciklijadi su: Nadža Hadžić, Kerim Đipa, Merjem Nikšić, Bakir Laličić, Zerina Suljević, Halid Čolić, Ajša Botulja, Faris Komar, Azra Vidaković, Džan Didik, Lamija Vatrić, Emir Mulaosmanović, Hena Hodžić i Tarik Bajić predvođeni nastavnikom Valjevac Mirzom.

Biciklijada je organizovana u sklopu projekta obilježavanja značajnih ekoloških datuma u saradnji s osnovnim i srednjim školama koji KJU za zaštićena prirodna područja realizuje već trinaestu godinu zaredom i kroz koji je prošlo više od 15.000 učenika. Sponzor biciklijade bila je Coca-Cola. Mladi biciklisti su ovaj lijepi sunčani dan proveli u rekreaciji i druženju sa vršnjacima u oazi zelenila i svježine naše Ilidže. Nadamo se da će ovakvi sadržaji naše učenike podstaći da vode računa o svome i o zdravlju svoje životne sredine!

Pripremila: Selma Bećirović