ODABERI PRAVU STRANU – POMOĆ ZA GAZU

Datum objave: 13.03.24 Objavio: Rialda Bibuljica

Posljednjih mjeseci smo svjedoci genocida koji se čini nad narodom Palestine. Svakodnevno do nas dolaze tužne priče djece, majki i očeva koji trpe strašnu nepravdu kojoj se ne nazire kraj. Prirodna ljudska potreba je da suosjeća u patnji i bolu i da želi pomoći. Postoje razne vrste pomoći – od toga da srcem prezremo zlo koje se čini, da javno o tome govorimo ili pišemo,  da aktivno učestvujemo u različitim akcijama koje se tiču navedene teme ili problema. Najgora opcija je da ne uradimo ništa, jer svako ko nijemo posmatra zlo saučesnik je u zlu.

Vijeće roditelja naše škole odlučilo je poduzeti konkretne korake i organizirati humanitarnu akciju sakupljanja novčanih priloga za Gazu. Učestvovali su svi razredi i odjeljenja naše škole, roditelji učenika i uposlenici i tom prilikom je sakupljen iznos od 5.330,50 KM, koji je preko Vijeća roditelja uplaćen na račun humanitarnog društva „Merhamet“.

Ponosni smo na sve naše učenike, roditelje naših učenika i uposlenike koji su učešćem u akciji pokazali empatiju i spremnost da pomognu. Pokazali su da su izabrali pravu stranu – stranu dobra i pravde.

Nadamo se da će patnja palestinskog naroda uskoro okončati, a da će među našim učenicima stasati budući lideri i veliki hrabri ljudi sposobni da spriječe zlo i kršenje osnovnih ljudskih prava.

                                                                                                                                        Pripremila: Amra Mešić