OGLEDNI ČAS IZ MATEMATIKE

Datum objave: 5.04.21 Objavio: Rialda Bibuljica

Ogledni čas iz matematike

Matematika je zanimljiva, ali i vrlo zahtjevna disciplina koja prolazi kroz sve sfere ljudskog života. Također, izučavanje ovog nastavnog predmeta jednima je teškoća, a drugima izazov i zadovoljstvo. U srijedu, 24.3.2021. godine u našoj školi održan ogledni čas iz matematike kojim je rukovodila nastavnica Mirsada Saračević Karahmet. Ustvari, čas nije održan u školi nego putem platforme Office 365, jer je online nastava još uvijek u toku.

Nastavni sat je realiziran u odjeljenju VIII-1 razreda, a nastavna jedinica bila je „Kvadrat binoma“. Nastavnica je pored Teams aplikacije koristila i Idroo aplikaciju, te učenicima prezentirala video materijal kojim je približila i pojasnila nastavni sadržaj. Učenici su bili vrlo aktivni i pokazali zavidan stepen znanja.

Ciljevi ovog časa bili su da učenici savladaju dio gradiva iz oblasti polinoma i da uoče vezu između obrađenih sadržaja i svakodnevnog života. Rješavanjem matematičkih zadataka razvija se sposobnost mišljenja i povezivanja različitih pojmova, kao i mnogi drugi mentalni procesi.

Želimo istaći da je nastavnica Mirsada na zanimljiv i kreativan način pripremila i realizirala ovaj čas te ostvarila sve planirane zadatke. Iako je održan u online okruženju, ovaj čas je zaslužio najbolje ocjene. Čestitamo nastavnici Mirsadi na uspješno realiziranom oglednom času i želimo joj još mnogo uspjeha u daljem radu!

Pripremila: Selma Bećirović