OGLEDNI ČAS IZ VJERONAUKE

Datum objave: 26.12.21 Objavio: Rialda Bibuljica

U petak, 17.12. 2021. godine, održan je ogledni čas iz predmeta Vjeronauka u odjeljenju II-1 razreda.  Ovaj ogledni čas je realizovan u okviru individualnog stručnog usavršavanja nastavnice  Ramić Erdine. Nastavna tema je bila Voda kao blagodat za održavanje čistoće i zdravlja – Abdest.

Učenici su na ovom času učili  o značaju vode kao blagodati koju nam je Allah dao za održavanje čistoće i zdravlja, te koliko nam je voda važna u životu. Također su naučili da je abdest vjersko pranje muslimana potrebno za učenje Kur’ana, odlazak u džamiju, namaz, te da abdest čisti čovjeka od grijeha. Na ovom času su naši učenici upoznali i propise za uzimanje abdesta. Nastavnica je učenicima demonstrirala uzimanje abdesta,  uz objašnjenja i slike na PPT prezentaciji. Učenici su u završnom dijelu časa uspješno napravili slikovnicu pod nazivom ”Moj prvi abdest”.

Priliku da prisustvuju ovom zanimljivom i poučnom času iskoristili su direktor škole Almir Ćesko, pomoćnik direktora Emil Kalić i pedagogica Indira Memić. Učenici su svojim zalaganjem i pozitivnim odnosom prema svim zadacima, još jednom pokazali veliki interes za nastavne sadržaje iz vjeronauke. Sa sigurnošću možemo kazati da je ovo bio veoma uspješan čas. Čestitamo nastavnici Erdini na realizaciji ovog oglednog časa i želimo joj mnogo uspjeha u daljem radu!

Pripremila: Vildana Jahić

FOTOGALERIJA