ŠKOLA U PRIRODI ZA UČENIKE PETIH RAZREDA

Datum objave: 26.06.23 Objavio: Rialda Bibuljica

Nakon uspješno realizirane Škole u prirodi za učenike četvrtih razreda i ekskurzije za maturante, uspješno je održana Škola u prirodi i za učenike petih razreda. Cilj putovanja bio je upoznavanje sa znamenitostima Hercegovine. Škola u prirodi je realizirana u periodu od 07.06.2023. do 09.06.2023. godine. Pohađalo ju  je ukupno 46 učenika petih razreda raspoređenih po odjeljenjima sa svojim razrednicima: Adisom Divoš V-1, Elvisom Alićem V-2, Irhanom Rašinlić V-3 i vođom puta Emilom Kalićem.

Prvog dana putovanja učenici su posjetili Konjic i njegove znamenitosti: kuću Zuke Džumhura, Stari most i Čaršiju. Potom su obavili doručak u Jablanici gdje su također posjetili Muzej “Bitka za ranjenike na Neretvi” i prisustvovali času iz Društva. Nakon toga su nastavili putovanje ka hotelu “Ada Blagaj” u kojem su odsjeli. Ručak i sportske aktivnosti popunile su ostatak prvog dana putovanja koji je završen zabavom u hotelu.

Drugog dana putovanja nakon doručka učesnici su se uputili prema Počitelju s ciljem da upoznaju kulturno-historijske znamenitosti ovog grada. Poslije Počitelja nastavljeno je putovanje prema Hutovom blatu gdje je organizovana vožnja brodicama za učenike. Učenici su se upoznali za prirodnim ljepotama nacionalnog parka Hutovo blato, a zatim se vratili u hotel „Ada Blagaj“. Nakon ručka učenici su imali likovne radionice i sportske aktivnosti do večere, poslije koje je ponovo upriličena zabava za učenike u prostorijama hotela.

Posljednjeg dana Škole u prirodi učenici su obišli Blagaj, Vrelo Bune i Tekiju. Obavljen je obilazak i grada Mostara, a potom je uslijedio povratak kući. Sve aktivnosti su realizirane po planu i svi ciljevi i zadaci su u potpunosti realizirani, a što je najvažnije, sve se odvijalo bez ikakvih problema i teškoća.

Čestitamo razrednicima i vođi puta na uspješno realiziranoj Školi u prirodi, a učenicima želimo još puno lijepih i korisnih putovanja u životu!

Pripremila: Selma Bećirović

FOTOGALERIJA