SVEČANI PRIJEM PRVAČIĆA

Datum objave: 8.09.21 Objavio: Rialda Bibuljica

Prvi dan mjeseca septembra ujedno je i prvi dan nove školske godine. To je dan koji s velikim nestrpljenjem čekaju svi đaci, a posebno đaci prvaci koji otvaraju novu stranicu u svom životu, stranicu punu izazova, druženja i novih znanja. Tako je u srijedu, 01.09.2021. godine u prostorijama naše škole upriličen svečani prijem za novu generaciju prvačića.

Naime, ove školske godine u našoj školi su formirana tri odjeljenja prvog razreda čiji su voditelji učiteljice:

–          Pekić Sanela (I-1 razred),

–          Hadžić Amira (I-2 razred) i

–          Medar Amra (I-3 razred).

Umjesto zajedničke svečanosti za sve prvačiće, omogućen je zajednički dolazak učenika i jednog roditelja u školu radi upoznavanja djece i roditelja s učiteljicom, i to za svako razredno odjeljenje u posebnom terminu. Stariji učenici naše škole su prigodnim programom poželjeli dobrodošlicu mališanima i njihovim roditeljima.

Poruke podrške, kao i dobrodošlicu našim najmlađim i njihovim roditeljima, na početku je uputio cijenjeni director naše škole, gospodin Ćesko Almir.

“Budućnost ne možemo predvidjeti, ali možemo pomoći onima koji će tu budućnost sigurno živjeti. Našoj djeci možemo pomoći da budu sigurna i osposobljena da od te budućnosti naprave najbolje. Dužni smo to, jer oni koji imaju privilegiju da znaju, imaju obavezu i da djeluju! Našoj dječici upućujem želje da s pjesmom stupe na stazu školovanja, da s lakoćom savladaju postavljene zadatke i ostanu na pravom putu znanja”, poručio je direktor naše škole, gospodin Ćesko Almir.

Općina Ilidža je ove godine umjesto ruksaka, našim prvačićima obezbijedila besplatne komplete knjiga i radnih sveski.“ Raduje me što smo uspjeli obezbijediti dodatna sredstva za ovu namjenu u odnosu na prethodne godine i na ovaj način želimo sreću našim prvačićima, puno uspjeha u učenju i radu”, izjavio je načelnik, gospodin Nermin Muzur.

Učiteljice su prvi dan iskoristile i za održavanje roditeljskih sastanaka, te dogovorile način dalje komunikacije s roditeljima koja će se odvijati “online” jer se još uvijek ne preporučuje ulazak roditelja u škole.

SRETNO PRVACI, VI MALI ĐACI!

Pripremila: Vildana Jahić

FOTOGALERIJA