SVEČANO OBILJEŽEN DAN ŠKOLE

Datum objave: 31.05.21 Objavio: Rialda Bibuljica

Dan škole je poseban dan u životu i radu svih nas. To je dan kojim slavimo sve generacije koje su iz ove škole izašle, one koje trenutno pohađaju školu i one koje će tek postati dio naše zajednice. Online priredba koja je upriličena u petak, 28.5.2021. godine, na platformi Office 365 i web stranici naše škole, dokaz je velike ljubavi, rada i posvećenosti naših učenika i njihovih nastavnika. Zajednička želja je bila pružiti radost i nadu za bolje sutra našim učenicima, njihovim roditeljima, uposlenicima i svim prijateljima naše škole.

U želji da pokažu svoj rad i prenesu najljepše emocije, razigrani mališani su pjesmama, plesom, recitalima i igrokazima, proslavili rođendan naše škole. Velika radost se osjećala u svakom glasu, pogledu, osmijehu i pokretu naše dječice.Dan škole je prilika da se osvrnemo i naglasimo sva naša dosadašnja postignuća. Ove školske godine, kao i do sada, naši vrijedni učenici i njihovi nastavnici su ostvarili zavidne rezultate u nastavnim i vannastavnim takmičenjima, od lokalnog do međunarodnog nivoa. Direktor škole,  gospodin Almir Ćesko se zahvalio svima na nesebičnom doprinosu u ostvarivanju naših zajedničkih ciljeva. S ponosom je naglasio ogroman uspjeh naših učenika i njihovih nastavnika. Izrazio je zadovoljstvo realizovanim projektima i primjerima dobre prakse, po kojima je naša škola postala prepoznatljiva. Sve navedeno je doprinijelo unapređenju odgojno-obrazovnog rada, jer naš cilj jeda proces učenja učinimo lakšim i zanimljivim, a usvojena znanja trajnim.

Veliku zahvalnost dugujemo roditeljima, dobrim ljudima i svim prijateljima naše škole, koji su nam u proteklom periodu bili ogromna podrška i bez čije pomoćine bismo postigli zavidne rezultate. Prepoznali su prave ciljeve i dali svoj veliki doprinos u njihovom ostvarenju.Zahvalnica je uručena našoj dragoj uposlenici Suvadi Studenović, koja je uspješno zatvorila svoj poslovni krug. U decenije njenog rada utkani su marljivost, volja, strpljenje i predanost. Želimo joj dobro zdravlje, dug život i da uživa u novom periodu života.

Mladost je sretno doba u kojem čovjek počinje da vjeruje u sebe, a i mi vjerujemo u njih, naše vrijedne učenike, koji su na brojnim takmičenjima predstavili školu u najljepšem svjetlu. Predano su radili uz podršku svojih nastavnika, a njihovi uspjesi sve govore,jer kada se radi srcem, uspjeh ne može izostati. Dan škole je prilika i da se nagrade učenici koji su tokom školske godine ostvarili odlične rezultate. Veliki je broj učenika čije su vrijednosti potvrđene u toku devetogodišnjeg školovanja odličnim uspjehom i primjernim vladanjem.

Posebne pohvale u znak priznanja za odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta i primjerno vladanje u toku devetogodišnjeg odgoja i obrazovanja dobili su naši učenici: Adna Maslo, Adi Mešić, Nejra Salihović, Nejra Mujezinović, Ilhan Kopić, Emman Merdžanović, Rania Dervišević, Belma Salčin, Amina Muzur, Lejla Terzo, Nejla Dević, Naida Berilo, Adna Ploskić i Amina Imamović.

SVIM UČENICIMA, NJIHOVIM RODITELJIMA, UPOSLENICIMA I NAŠIM PRIJATELJIMA, SRETAN DAN ŠKOLE!

Pripremila: Emina Memija