BESPLATNI UDŽBENICI ZA SVE UČENIKE OD 5. DO 9. RAZREDA

Datum objave: 30.09.22 Objavio: Rialda Bibuljica

Nakon što je u junu odlučeno da će Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS finansirati nabavku udžbenika za sve učenike od 5. do 9. razreda u Kantonu Sarajevo, polovinom jula je počela isporuka udžbenika po školama. Radi se o setovima udžbenika za oko 20.000 učenika, a vrijednost ove nabavke je četiri miliona KM. Tokom ljetnog raspusta je i našoj školi isporučen odgovarajući broj kompleta udžbenika za sve učenike predmetne nastave. Svi udžbenici su evidentirani u školskoj biblioteci i početak školske godine su dočekali spremni za isporuku učenicima.

U četvrtak 1.9.2022. godine, prvog dana školske godine svi učenici su zadužili nove udžbenike koje će po završetku školske godine vratiti u školsku biblioteku. Ovo je veliko olakšanje za roditelje i djecu jer će na ovaj način svi učenici biti spremni za nastavu bez velikih troškova.

Želimo iskazati zahvalnost Ministarstvu za odgoj i obrazovanje KS na ovom vidu pomoći! Nadamo se da će doprinijeti boljem uspjehu učenika, da će učenici udžbenike koristiti u dobrom zdravlju i na najbolji način te steći korisna znanja za dalje školovanje.

Pripremila: Selma Bećirović

FOTOGALERIJA