DONACIJA PAKETA IGARA „DRUGARICA GUSJENICA“ DRUGOJ OSNOVNOJ ŠKOLI

Datum objave: 10.01.22 Objavio: Rialda Bibuljica

U ponedjeljak 20.12.2021.godine našu školu posjetili su predstavnici udruženja „Edu Arena“. Povod ove njihove posjete je primopredaja projekta “Drugarica gusjenica”. Udruženje “Edu Arena” je pod pokroviteljstvom Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS i Općine Ilidža za učenike naše škole doniralo paket didaktičkih igrica pod nazivom “(Re)Kreativno-edukativne i zabavne igre za djecu sa teškoćama u razvoju”. Ovaj projekat prvenstveno ima cilj da olakša učenje i napredovanje, te da djeca usvajaju nova znanja i razvijaju kreativnost kroz različite igre edukativno-zabavnog karaktera.

Materijali donirani u sklopu ovog projekta će biti od izuzetnog značaja u radu kako učenicima s teškoćama, tako i tipičnoj djeci i nastavnicima. Igre, osim što su namijenjene da pomognu djeci, služe i tome da olakšaju rad nastavnika i drugih stručnih lica, što je od iznimnog značaja s obzirom na činjenicu da ovakvih materijala za kvalitetan rad nedostaje. Također ove igre se mogu koristiti i u jačanju društveno-socijalnih odnosa, u njegovanju i jačanju porodičnih odnosa u cilju kvalitetnije provedenog zajedničkog vremena. 

Projektni paket „Drugarica gusjenica“ čine:

  • motivirajuća pjesma / himna projekta „Drugarica gusjenica“;
  • „Vodič kroz gusjenicu“ koji se nalazi sa desne bočne strane konstrukcije s opisom igranja i korištenja igara;
  • različite igrice u konstrukciji oblika gusjenice, koja je sastavljena od police i šest ormarića;
  • u ormarićima su ukupno 42 zasebne igre napravljene od veoma kvalitetnih materijala.

Konstrukcija je pokretna, jer je na točkićima, što predstavlja olakšavajuću okolnost. Novčana vrijednost doniranog didaktičkog materijala i pokretnog ormara iznosi oko 2.000,00 KM.

Povodom primopredaje navedenog projekta učenici i nastavnici naše škole su pripremili veličanstven program i na taj način iskazali zahvalu i svjesnost vrijednosti ovog projekta. U znak zahvalnosti našim donatorima, a u ime Kolektiva, dodijeljene su i zahvalnice.

Vjerujemo da ćemo svi biti bogatiji za nove ideje, da će nam rad biti olakšan, da ćemo biti svjedoci transformacije naše djece “iz gusjenice u leptira”.

Pripremila: Izeta Aljović

FOTOGALERIJA