FUDBALSKI KLUB ŽELJEZNIČAR U POSJETI DRUGOJ OSNOVNOJ ŠKOLI

Datum objave: 21.09.22 Objavio: Rialda Bibuljica

U današnje vrijeme djeca su sve više zaokupljena društvenim mrežama i video igricama. Stoga, uključivanje djece u sportske aktivnosti svakim danom dobija na sve većoj važnosti. Sport nije samo zabavna aktivnost za djecu koja pritom doprinosi njihovom tjelesnom zdravlju i barem ih na kratko odvaja od ekrana. Sport potiče i psihološki i socijalni razvoj djece i uči ih vještinama koje se mogu primijenjivati i izvan terena ili dvorane.

U cilju razvijanja i afirmisanja pozitivnih vrijednosti sporta i sportskih aktivnosti, našu školu su 16. 9. 2022. godine posjetili FK Željezničar i učenicima trećih i šestih razreda uručili besplatne karte za utakmicu sa FK Sloga. Učenici su se mnogo obradovali kartama i posjeti stadionu Grbavica.

Sportske priče su uvijek dobrodošle u našoj školi. Uz motivaciju  i pozitivnu energiju sa sportom nam dolaze i radne navike. A sa dobrim radnim navikama dolaze i dobri rezultati, kako u sportu tako i u školi.

Zahvaljujemo se FK Željezničar na posjeti i uručenim kartama za utakmicu i želimo im mnogo uspjeha u radu i mnogo pobjeda na sportskom terenu.

“Bez obzira koliko si dobar, uvijek možeš postati bolji i to je uzbudljiv dio .”

Tiger Woods

Pripremila: Irma Pamuk-Fejzić

FOTOGALERIJA