MATURSKO VEČE UČENIKA DRUGE OSNOVNE ŠKOLE

Datum objave: 26.06.23 Objavio: Rialda Bibuljica

Devet godina proletje kao da ih vjetar odnese. Još su živa sjećanja kad su krenuli u prvi razred, maleni, uplašeni, radoznali, a već ih ispraćamo sa osmjesima i suzama. Devet godina učenja, „mučenja“, prijateljstva, saradnje, druženja. Naši maturanti su uspješno savladali sve prepreke i došli do zasluženog cilja.

Nakon uspješno završenih testova eksterne mature uslijedila je zaslužena proslava – Matursko veče! U svom najboljem izdanju, naši maturanti i maturantice okupili su se 19.6.2023. sa svojim razrednicima u dvorištu škole gdje im se obratio direktor Almir Ćesko, a potom su se uputili ka Velikom parku ispred „Hotela Ilidža“. Nakon ispraćaja i fotografisanja maturanata, defilirali su ka „Hotelu Hills“ na Ilidži gdje je planirana završna proslava.

Matursko veče proteklo je u izvanrednoj atmosferi uz pjesmu i ples. Dok ispraćamo ove mlade ljude u životne borbe i iskušenja, nadamo se da će sa sobom ponijeti znanja i vještine koje su stekli u Drugoj osnovnoj školi. Želimo im mnogo uspjeha, da ostvare svoje ciljeve i planove za budućnost, a što je najvažnije: da postanu dobri i čestiti ljudi!

Sretno, maturanti!

Pripremila: Selma Bećirović

FOTOGALERIJA