ODRŽANA PRVA RADIONICA „ŠKOLE RODITELJSTVA“ U DRUGOJ OSNOVNOJ ŠKOLI

Datum objave: 28.12.23 Objavio: Rialda Bibuljica

Ministarstvo odgoja i obrazovanja KS je u saradnji sa Institutom za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja organiziralo program edukativnih radionica pod nazivom „Škola roditeljstva“. Ovaj program traje od decembra 2023. do marta 2024. godine i namijenjen je roditeljima djece predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. Njegov cilj je razvijanje i unapređenje zdravstveno-psihološko-pedagoških kompetencija i pedagoške kulture roditelja od trudnoće do punoljetstva te informiranje o roditeljskim pravima, obavezama i mreži podrške kako bi svako dijete raslo sretno i ostvarilo svoj puni potencijal.

Prva od pet planiranih radionica održana je u srijedu 27.12.2023. godine. Realizatori radionice su bile pedagogica Indira Memić i psiholog naše škole Alisa Mehmedspahić. U ugodnom školskom ambijetu, roditelji su se međusobno upoznali i razmjenjivali dosadašnja iskustva, očekivanja koja imaju od svoje djece i škole te razgovarali o vlastitim kapacitetima da se ta očekivanja ispune, kao i o otežavajućim okolnostima sa kojima se trenutno suočavaju. 

Po ko zna koji put potvrđujemo da je saradnja s roditeljima  neophodna kako bismo sigurno kročili u  avanturu zvanu odgoj i obrazovanje djece. Dragi roditelji, budimo partneri i prijatelji koji zajednički uz međusobnu saradnju pomažu djeci, našim učenicima, da u ovoj avanturi budu osnaženi, pametni, zadovoljni i sretni.

Pripremila: Selma Bećirović

FOTOGALERIJA