OGLEDNI ČAS IZ BIOLOGIJE

Datum objave: 10.01.22 Objavio: Rialda Bibuljica

U srijedu 22.12.2021. u odjeljenju IX-2 održan je ogledni čas iz predmeta Biologije. Realizator časa bio je nastavnik Nermin Vatrić, a nastavna jedinica bila je:  Skelet (kostur). Ovom oglednom času prisustvovali su direktor škole Almir Ćesko, pomoćnik direktora Emil Kalić i pedagogica Indira Memić.

Nastavnik Nermin je najprije sa učenicima ponovio prethodno usvojeno gradivo, a potom je pomoću modela skeleta i prezentacije učenicima objasnio ovu nastavnu jedinicu. Učenici su imali priliku na modelu kostura uočiti koliko to kostiju sadrži naše tijelo i kako su one raspoređene od glave do stopala. Također su imali priliku naučiti više o građi kostiju i njihovoj ulozi u ljudskom tijelu.

Na ovom času učenici su se upoznali i sa deformitetima i povredama koštanog sistema ljudskog organizma te na praktičan način imali priliku naučiti kako pružiti prvu pomoć kod prijeloma kosti.

Nastavnik Nermin je svojim dinamičnim izlaganjem učenicima prezentirao ovu zanimljivu lekciju i ostvario sve ciljeve i zadatke časa. Ponavljajući lekciju na kraju časa, učenici su pokazali da su na ovom času mnogo naučili.

Čestitamo nastavniku Nerminu na ovom uspješno realiziranom oglednom času i želimo mu puno sreće i uspjeha u daljem radu!

Pripremila: Selma Bećirović

FOTOGALERIJA