OGLEDNI ČAS IZ NJEMAČKOG JEZIKA

Datum objave: 29.11.21 Objavio: Rialda Bibuljica

U ponedjeljak 1.11.2021. godine realiziran je ogledni čas iz predmeta Njemački jezik. Ovim časom rukovodila je nastavnica Bisera Kurtović u odjeljenju VII-4 razreda.

Nastavna tema bila je Schule (Škola), a učenici su se na ovom času trebali upoznati sa nazivima školskih predmeta, te pojmovima koji se koriste u školi. Također, učenici su imali priliku uvježbati fraze kojima iskazuju koji predmet vole ili ne vole, te uvježbati davanje informacija o rasporedu časova. Uz nove riječi nastavnica je učenicima prezentirala i neke zanimljivosti njemačkog školskog sistema. Jedna od tih zanimljivosti je i to što je način ocjenjivanja obrnut u odnosu na naš, pa je odlična ocjena 1, a loša 5. Učenici su kroz različite vježbe i aktivnosti mogli naučiti nazive nastavnih predmeta na njemačkom jeziku, te potom koristeći stečena znanja napisati svoj raspored časova.

Čas je bio veoma zanimljiv i interaktivan, a prisustvovali su mu direktor škole Almir Ćesko i pomoćnik direktora Emil Kalić. Čestitamo nastavnici Biseri na ovom uspješno realiziranom oglednom času i želimo joj puno uspjeha u daljem radu!

Pripremila: Selma Bećirović

FOTOGALERIJA