PREDSTAVLJAMO USPJEŠNE SPORTISTE NAŠE ŠKOLE

Datum objave: 24.04.24 Objavio: Rialda Bibuljica

Nastavljamo sa predstavljanjem vrijednih učenika naše škole koji se aktivno bave nekim sportom. 

Nidal Omerbegović  i Ajdin Ali Fetahović su dvojica vrijednih učenika koje predstavljamo u ovom prilogu.

Nidal Omerbegović je četvrti razred JU „Druge osnovne škole“ Ilidža/Hrasnica i aktivno trenira karate već šest godina. Vrijedan je, predan i redovan na treninzima koji se održavaju tri puta sedmično. Nidal je vlasnik smeđeg pojasa, učestvovao je na brojnim takmičenjma, a posebno se ističu Sarajevo perfekt „5 Glory kup“ , gdje je osvojio prvo mjesto i „12 Karate prvenstvo Kantona Sarajevo“ gdje je osvojio drugo mjesto. Nidal je svjestan truda i rada koji stoje ispred i iza njega, ali i svih benefita koji mu je ovaj sport donio, pa poručuje svojim vršnjacima da se bave sportom i da je u zdravom tijelu zdrav duh.

Ajdin Ali Fetahović pohađa četvrti razred JU „Druge osnovne škole“ Ilidža/Hrasnica i trenira boks od svoje treće godine. Uzor u sportu mu je njegov otac, Almedin. Trenira predano i redovno svaki dan i nada se da će jednog dana na međunarodnom takmičenju ponosno stojati na najvisočijem postolju dok se intonira himne Bosne i Hercegovine. Dosad je učestvovao na brojnim takmičenjima i ligama, a osvojio je zlatnu medalju na takmičenju za mlade boksere. Ajdinov talenat je već jasno vidljiv, a on vjeruje da se ustrajan rad isplati i vršnjacima poručuje da se bave sportom i vjeruju u sebe.

S obzirom na to da znamo da školske obaveze oduzimaju mnogo vremena i energije, želimo pohvaliti naše učenike koji uspijevaju pravilno organizirati i iskoristiti slobodno vrijeme  i tako biti primjer svojim vršnjacima.

Samo naprijed, Nidale i Ajdine!

Želimo vam sreću i ostvarenje najvećeg sna svakog sportiste – zlatnu medalju za Bosnu i Hercegovinu.

Pripremila: Amra Mešić