UREĐENJE ŠKOLSKOG DVORIŠTA

Datum objave: 22.06.23 Objavio: Rialda Bibuljica

Škola kao odgojno-obrazovna ustanova u središte svog djelovanja stavlja nastavu i nastavne procese. Da bi se stvorilo okruženje poticajno za cjelokupnost procesa učenja i poučavanja u školi, osim unutrašnjih školskih prostorija potrebno se osvrnuti i na školsko dvorište koje ima veliku ulogu u odgojno-obrazovnom procesu.

Elementi uređenja vanjskog školskog prostora mogu pozitivno djelovati na proces učenja i učeničkih postignuća. Poticajnim školskim prostorom može se smatrati onaj školski prostor koji pozitivno i motivirajuće djeluje na učenje i cjelokupan razvoj učenika.

Za prelijep izgled našeg školskog dvorišta zajedno se brinu svi sudionici u školi, od pomoćnog i nastavnog osoblja škole do učenika i svih zaposlenika, tokom cijele godine. Svake godine trudimo se obogatiti naše školsko dvorište novim sadržajima. Ove školske godine, naše dvorište obogatili smo prelijepim sadnicama raznovrsnog cvijeća. Osim toga, Uprava škole je na čelu sa našim direktorom Almirom Ćeskom izdvojila iz vlastitih sredstava 347, 49 KM i za kupovinu novih zastava: zastave BiH, zastave Kantona Sarajevo i zastave Općine Ilidža, koje će krasiti naše školsko dvorište i prilaz školi.

Zahvaljujemo se od srca našem direktoru i Upravi škole!

Pripremila: Irma Pamuk-Fejzić