Uređenje školskog hola i dvorišta naše škole

Datum objave: 29.04.19 Objavio: admin

U okviru planiranog projekta „Preuređenje školskog hola“ koji sadrži estetsku i funkcionalnu komponentu, nastavljeni su intenzivni radovi na njegovoj realizaciji. U okviru samog preuređenja akcenat je dat na ekološku komponentu, po kojoj je naša škola već dugi niz godina prepoznatljiva.

Cvijeće i zelenilo, već na samom ulazu u školu, plijene pažnju, jer naš hol je uz dovoljno svjetlosti pogodan za uzgoj biljaka i brigu o njima. Kreativnost i mašta naših učenika i nastavnika nema kraja, a to dokazuju i njihovi izloženi radovi, koji pokazuju istinsku volju i želju za rad i doprinos zajednici i društvu. Važno je napomenuti i novi ekološki kutak gdje naši učenici mogu  izložiti i pokazati svoje nove ideje, a koje su primjeri kreativne reciklaže, kojom čuvamo svoju okolinu.

Sve zajedno povezuje ugodno s korisnim, uživamo i učimo, saznajemo nešto novo i nastojimo to primijeniti u svakodnevnom životu. Sam projekat obuhvata i radove na uređenju novih zelenih površina koje okružuju našu školu. Prekrasne, prostrane, zelene površine doprinose ugodnom okruženju za naše najmlađe, koji na taj način razvijaju naviku da se odgovornije ponašaju prema životnoj sredini.

Naša škola je uvijek bila primjer škole koja njeguje ekološku svijest i razvija ekološke navike kod učenika. Ovim značajnim projektom su uljepšane prostorije naše škole, koje odišu toplinom i ljepotom. Naši učenici sada mogu uživati prilikom usvajanja novih nastavnih sadržaja u okviru redovne nastave i različitih vannastavnih aktivnosti.

Želimo da naši učenici uživaju u učenju, igri i prirodnom okruženju!

FOTOGALERIJA