USPJEŠNO REALIZIRAN PROJEKAT “RASTIMO ZAJEDNO“

Datum objave: 29.08.22 Objavio: Rialda Bibuljica

“Rastimo zajedno“ je naziv projekta koji su osmislili uposlenici naše škole. Cilj projekta je bio adaptacija toaleta koji se nalazi u prostorijama JU “Druga osnovna škola“ Ilidža/Hrasnica, tačnije u kabinetu Mobilnog stručnog tima za inkluzivno obrazovanje. Projekat je podrazumijevao nabavku građevinskog materijala i sanitarne opreme, te finansiranje izvođenja određenih radova.

U nastojanju da našim učenicima poboljšamo uslove boravka i rada u školskim prostorijama podržani smo od strane Omladinske banke BiH, koja je osigurala neophodna sredstva u iznosu od 1 500 KM. Sretni smo što u narednu školsku godinu ulazimo bogatiji za još jedan uspješno realiziran projekat kojim smo djeci boravak u školi učinili ugodnim i sigurnim. Na ovaj način ćemo značajno pomoći razvijanje i očuvanje što boljih higijenskih navika kod djece.    

Ovom prilikom se zahvaljujemo Fondaciji Mozaik i Omladinskoj banci BiH, koja je prepoznala značaj ovog projekta za naše učenike i podržala nas. Veliku zahvalnost dugujemo i timu naših uposlenika koji su svojim ličnim angažmanom doprinijeli da ovaj prostor izgleda ljepše, a to su: Abedin Karić, Ibro Fako, Enver Čaušević i Ismir Mahmutović. Zahvalnost dugujemo direktoru naše škole, članovima uprave, svim ljudima koji su dali svoj doprinos da se ovaj projekat uspješno privede kraju. 

Pripremila: Vildana Jahić

FOTOGALERIJA