ZAMJENA RASVJETE I ELEKTROINSTALACIJA U FISKULTURNOJ SALI

Datum objave: 27.02.24 Objavio: Rialda Bibuljica

Uspomene na priredbe i svečanosti održane u fiskulturnoj sali Druge osnovne škole pamtimo po slikama sa zelenim osjajem. Loše osvjetljenje je uvijek bilo razlog da nam fotografije ne izgledaju najbolje. Tome je konačno došao kraj. Uprava škole uložila je značajna novčana sredstva za potrebe zamjene stare rasvjete i električnih instalacija u fiskulturnoj sali. Izvođač radova je bila firma “AMTEC”, a ovaj poduhvat koji je podrazumijevao: demontažu postojećih svjetiljki, popravke elektroinstalacija, ugradnju razvodnih kutija i zamjenu neispravnih kablova te fotometrijsku procjenu za našu dvoranu je koštao ukupno 6.996,60 KM.

Pored toga što će prostor fiskulturne sale biti sigurniji od opasnosti izazvanih lošim električnim instalacijama, novo osvjetljenje koje čine najkvalitetniji led reflektori njemačkog proizvođača SITECO, jačine 80 W, ujedno će štediti i električnu energiju. Na ovaj način su obezbijeđeni kvalitetniji uslovi za realizaciju ciljeva i zadataka nastave tjelesnog i zdravstvenog odgoja, a tako i ciljeva i zadataka svih drugih aktivnosti koje realizujemo u ovom prostoru.

Veliko hvala direktoru Ćesko Almiru što se svim silama trudi obezbijediti optimalne uslove za rad svojim  uposlenicima i učenicima, a o tome svjedoči i ova investicija. Nadamo se da će naši učenici i svi korisnici fiskulturne sale biti zadovoljni novim osvjetljenjem, a da će nam uspomene sa školskih manifestacija od sada blještati novim sjajem.

Pripremila: Selma Bećirović